Alles wat je moet weten over een de-armouring sessie

Doe je een één op één sessie bij mij, dan mag je komen zoals je bent! Zenuwachtig, vol verwachtingen, met haar op je benen, super emotioneel of misschien heb je juist wel gezonde spanning en zin in sessie. De-armouring is gericht op het vrijmaken van jouw blokkades zodat je energie weer vrij kan stromen. Met als einddoel, dat jij jezelf kunt zijn! Ik weet zeker dat de wereld daar veel mooier van wordt. Mijn droom is dat we allemaal in onze eigen Eden wonen. Een innerlijke staat van zijn waarin alles liefde is. Wie zou ik zijn om jou daarin te beperken door je vooraf al in een hokje te duwen? Het enige wat ik kan doen is jou optimaal voorbereiden voor een sessie!

Dus scan onderstaande vragen door, zit jouw vraag en antwoord er niet bij? Stuur me gerust een mailtje! 

Wat is de-armouring?
De-armouring is een methode om gestagneerde energie in je lijf vrij te maken. Dat doe ik met behulp van druk, geluid, stemvorken en ademhaling. In feite gaan we samen het gesprek aan met jou lichaam, je subconsicuos mind en proberen daarin zoveel mogelijk van wat onbewust is naar jouw bewustzijn te halen. Deze methode is geen magic pill die alles voor je oplost. Het is een methode die lichaamsbewustzijn creeert op onbewuste processen en als je het toestaat energie in je lijf vrijmaakt. Jij en alleen jij kunt dat voelen. 
Voor een uitgebreider antwoord, check 'Wat is de-armouring?'

Is het erg als ik ongesteld ben voor een yoni healing?
Nee zeker niet! Sterker nog, dat kan juist heel mooi zijn. Wanneer je ongesteldheid bent, ben je energetisch gezien juist meer gericht op je binnenwereld en het loslaten van wat jou niet meer dient. Dus dit kan elkaar juist mooi versterken. De meesten van ons menstrueren niet zo heel erg veel. Hooguit een paar eetlepels per uur. Dus mocht je ongesteld zijn voor je yoni healing sessie, neem een handdoek mee waarop je mag lekken, dan komt het helemaal goed. Ik beloof het. 

Moet ik me scheren voor de sessie? 
Je moet helemaal niets, je mag komen zoals jezelf. Met of zonder haar. Voor mij hoef je je niet speciaal te scheren, maar ik vind het wel fijn als je fris bent. 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
De een gaat er het liefst helemaal blanco in, terwijl de ander het fijn vindt om te weten wat er ongeveer komt.
Ik geloof zelf dat als je ongeveer weet wat er gaat komen, je mind minder alert hoeft te zijn en je weet wat je kunt doen.
Lees: hoe ontvang ik een sessie?, ter voorbereiding van de een op een sessie en voel goed in wat voor jou de reden is dat je de sessie wilt. Jouw intentie.

Ik ben bang dat er veel vrijkomt tijdens de sessie?
Als je bang bent dat er veel vrijkomt, kan het goed zijn dat je hierdoor teveel in je hoofd gaat zitten. Je mind heeft namelijk al bedacht wat je gaat tegenkomen tijdens de sessie. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wist dat je lichaam een compleet andere taal spreekt? Eentje die niets te maken heeft met de volwassen logica? Wat je mind als trauma markeert, is voor je lichaam weer iets anders. Mijn advies aan jou. Herken deze ego valkuil voor en tijdens de sessie. Mocht je hem tegenkomen, geen punt. Focus je gewoon weer op je ademhaling, op mijn handen en wat je voelt in je lijf. 

Wat moet ik doen als ik steeds in mijn hoofd schiet?
Het kan heel goed zijn dat steeds in een gedachten cirkel terecht komt. Je vraagt je onder andere af of dit zo hoort, of het oké is wat je voelt, of je niet iets anders hoort te voelen, of je niet meer druk nodig hebt, of dat je zeven op de pijnschaal van 0 - 10 daadwerkelijk een zeven is. Dit is je hoofd die tegenhoudt te voelen. Een ego trap. Zucht, beweeg haal adem en wees zacht. Zeg tegen jezelf zo neutraal als je kunt ‘he ik was aan het denken, oké’, en keer weer terug naar je ademhaling en het voelen?

Hoe zit het met die pijnschaal?
In de-armouring werken we met het pijnlichaam. En daarom werk ik voor jouw veiligheid met een pijnschaal van 0 - 10. Dit is ons communicatiemiddel. Jij geeft aan wanneer het een 7 is de pijnschaal.

Tip: ga hierover niet in onderhandeling met jezelf. Je mag hierin vertrouwen dat het eerste getal dat in je opkomt het juiste getal is. De pijn is niets anders dan een herinnering aan het verleden, het vertelt je om te gaan voelen wat onder die pijn zit. 
Misschien was je boos, wilde je huilen, jezelf verdedigen, lachen, je grens of verlangen aangeven maar deed je dat niet om wat voor reden dan ook. Je ouders vertelde je dat je dat niet mocht doen, je stopt zelf omdat je denkt dat hoort. Al die niet geuite energie bewaart je lichaam voor jou totdat je zegt, ja ik wil het voelen. Als je dit gaat voelen komt de armour vrij. 

Is de-armouring seksueel?
Dat hangt er vanaf wat je idee is van seksueel en wat je wilt. De meesten ervaren een yoni healing niet als seksueel. In de yoni healing werken we met het pijnlichaam en gaan we samen op zoek naar plekken waar het niet zo goed stroomt. Het plat gezegd, druk ik daarop, stuur ik daar energie naartoe. Het is aan jou om te voelen en je te verbinden. Hier kunnen emoties bij loskomen, maar dat hoeft niet. 

Hoe ziet een sessie eruit?
Tijdens een de-armouring gaan we een gesprek aan met jouw lichaam, met het voelen van wat daar vast zit en van wat vrij wil komen. Jij staat aan het roer en hebt de touwtjes in handen.

Fase 1: Lichaamsbewustzijn & Veiligheid
In de eerste plaats gaan we lichaamsbewustzijn creëren. De-armouring gaat over voelen wat je onbewust hebt weggestopt zodat die energie jou niet langer meer remt om te zijn wie je wilt zijn. Daarnaast gaan we zorgen voor een veilige container zodat alles wat klaar is om door jou gevoeld te worden ook naar boven kan komen. We testen je ‘gas, dit gaat over wat je wilt. Je rem, dit gaat over wat je niet wilt en je stuur. Je stuur gebruik je om bij te sturen. Duh. ;) 

Hoe ziet dat er dan concreet uit? Je geeft dingen aan als Meer druk, minder druk, meer naar boven, blijf langer etc. 

Fase 2: Freeflow
Hierin kun je het stokje aan mij overgeven en mij mijn intuïtie laten volgen. Hierin blijven we non-verbaal en verbaal met elkaar in gesprek. Wanneer we in deze dynamiek stappen heeft de ontvanger, jij in dit geval, vaak de neiging om te gaan ‘slapen’. En dit bedoel ik figuurlijk. Slapen betekent dat je je niet meer bewust bent van wat er gebeurt en dat je niet meer in verbinding staat met je lijf. 9 van de 10 keer heb ik dat door en stop ik of herinner ik je aan je ademhaling zodat jij weer uit je denken en in je voelen kunt stappen.

Fase 3: Rust
De laatste fase is er eentje van rust. Dan mag je normaal ademen, je hoeft niets. Ik pak je in zodat je warm blijft, leg een doekje over je ogen zodat je helemaal naar binnen kunt keren. De meesten gaan in deze fase naar een staat tussen waken en slapen. No worries! Ik maak je weer wakker. 

Aan het einde blijf ik meestal zo veel mogelijk uit de woorden, dat doe ik voor jou. De woorden maken de ervaring een beetje kapot en dat willen we nu juist niet. Je kleed je gewoon rustig aan en stapt stapje voor stapje weer de gewone wereld in. Uit de sessie bubbel. 

Wat doen we na de sessie?
Maak ruimte voor integratie! Tijdens een sessie kan er veel worden aangeraakt waar je je tijdens niet altijd van bewust bent. Je lichaam is je subconscious mind en weet alles nog, daarin hebben we op knoppen gedrukt en dat heeft een effect. Mijn uitnodiging aan jou is om ruimte te maken voor de integratie en niet teveel te doen die dag. Een paar dagen na de sessie bellen we met elkaar om je inzichten te kristalliseren zodat je kan beginnen om je lessen te verankeren en dus ook toe te passen. Die afspraken plannen we in na de sessie. 

De meesten vinden dat een beetje saai, maar ik kan je zeggen. Daar zit zoveel meerwaarde en is eigenlijk het 'echte' werk! Of deel twee. Dit kun je met mij doen of alleen. Ik heb een werkboek gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken en gratis kunt downloaden.

Meer hierover vind je op 'Integreer je sessie optimaal'.

Waarom werk je met handschoenen tijdens een yoni healing?
Simpel. Jij hebt jouw bacteriecultuur, ik de mijne. Hoe goed ik mijn handen ook was, die krijg ik niet steriel. Daarom werk ik inwendig met handschoentjes zodat je niet met mijn bacteriën hoef te dealen. Niet omdat ik je vagina vies vind. ;-)

Wat zijn integratiesessies?
Wanneer je een de-armouring traject hebt gedaan, heb je de mogelijkheid om ook drie integratiesessies bij mij te boeken. Dan help ik je bij het kristalliseren van je inzichten. Ik geef je praktische tools, ben jou luisterend oor en de stok achter de deur om je kersverse inzichten daadwerkelijk handen en voeten te geven. 

EEN ANDERE VRAAG?
Staat je vraag er niet tussen, schroom niet en laat me het weten. Misschien heb ik wel een antwoord en leer je mij ook weer iets nieuws.
Altijd leuk. :-) Je kunt me mailen via info@youreden.nl


 
  Mirjam     23-04-2019 20:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.