Van eenzijdige seks naar
Mindful Vrijen

Workshops & Online Coaching voor Stellen 


Soms raken partners seksueel op elkaar uitgekeken. Of...er is een verlangen naar meer, betere, vervullendere seks. Iedereen kent dit, dat omslagpunt waarop spontane vrijpartijen, opwinding, lust, spanning én vervulling verandert in verveling, sleur, gespannenheid, telleurstelling, twijfel over de relatie, fantasien over een affaire. Dat is allemaal heel logisch, begrijpelijk en normaal. Zonder de juiste (zelf)kennis, ervaring en tools is dat omslagpunt onvermijdelijk. Sommigen reiken uit naar nieuwe standjes, sexy lingerie of spannende nieuwe technieken. Leuk of spannend, maar dat zijn tijdelijke externe oplossingen. Blijvende verandering komt niet van buitenaf maar van binnenuit. Het komt vanuit jullie bewustzijn. Mindful Vrijen is de uitnodiging tot diepere (zelf)liefde en verbinding. Willen jullie hierin mijn support in de vorm van coaching of een workshop, vraag een vrijblijvend klikgesprek aan.
 

➵ Kikgesprek aanvragen

 
 

Wat is Mindful Vrijen?
Mindful vrijen gaat niet over het creeren van opwinding, frictie seks door penetratie met als doel het piekorgasme bereiken. Dit recept is heerlijk, maar als je het iedere dag/week eet, gedoemd te falen. Wanneer we er niet over nadenken is het piekorgasme vaak de maatstaf voor goede seks én is de passie de brandstof. Maar wat als ik je zeg dat passie een tijdelijke energie is, die vroeg of laat uitdooft? En deze vorm van vrijen vooral bevredigend is voor de man en niet voor de gemiddelde vrouw, wat doe je dan? Je kunt twee dingen doen.
Eén. Verlangen naar vroeger en proberen daar te komen.
Twee. Een nieuwe weg in slaan, die van Mindful Vrijen, waarbij je aanwezig leert zijn bij jezelf (lichaam, emoties, gedachten) én aanwezig bent bij de ander, zodat vanuit die verbinding de seksuele energie kan stromen.
Mindful Vrijen is veel rijker, breder en dieper dan reguliere seks. Het is een onontgonnen pad, die leidt tot healing, verbinding en diepgang.


Uitdagingen van hedendaagse stellen... 
Mannen en vrouwen hebben ieder hun eigen uitdagingen als het gaat om seksualiteit. Ieder op ons eigen manier ervaren we dat er iets mis is met of ontbreekt aan ons seksleven.We... 

 • Vrijen te weinig of te eenzijdig
 • Komen niet of juist weer te snel klaar 
 • Ontvangen alleen lichamelijke aandacht als er behoefte is tot seks
 • Voelen ons onvoldoende bemind, gezien en geliefd
 • Missen de romantiek in het alledaagse
 • Vinden dat de ander ons niet genoeg tegemoed komt of aanvoelt
 • Ervaren geen of te weinig opwinding/lust
 • Komten niet snel genoeg tot opwinding 
Dat is allemaal niet leuk, maar wel heel waardevol om te weten. Waar de pijn zit, zit ook de healing. De pijn, of dat nu lichamelijk, mentaal of emotioneel is, wil ons namelijk iets vertellen. Bij Mindful Vrijen leer je de pijn, de ongemak, het gemis te zien én gebruiken als leermeester.  

 
➵ Kikgesprek aanvragen


Wat nu als jullie 'slechte seksleven'...
 • een leermeester is voor jullie persoonlijke en gezamelijke groei
 • de uitnodiging is voor méér diepgang,  meer liefde én meer verbinding
 • helpt bij het vrijmaken van vastzittende overlevingsstress (sexual healing)
 • jullie meer ontspanning en energie geeft in het alledaagse leven
 • een bron kan zijn van creativiteit en kracht 

Mijn eigen worsteling met seks...
Waarom zou je mij als je seks coach willen? Ik weet waar ik het over heb en heb lang geworsteld met seks in mijn relatie. Als afgestudeerde rechtsfilosofe wist ik eigenlijk niets van liefdevolle seks. Ik ben net als jij een 'product' van de maatschappij die ons doet geloven dat hete seks het enige is wat voldoening geeft. Als twintiger ging ik voor liefdeloze en dronken one night stands en liep vast in mijn relatie. Hoe ik echte intimtiet kon beleven in een langdurige relatie, daarvan had ik geen idee. De eerste maanden, het eerste jaar was er nog geen probleem. Alles ging vanzelf. De opwinding, de zin, de seks. Het was fijn. Goed. 

Tot er uit het niets een omslagpunt kwam en alles wat met seks te maken had langzaam een worsteling werd. De zin in seks verdween en iedere poging tot seks, iedere aanraking of zoen ervaarde ik als aanval. Ik was het zogenaamde slachtoffer van zijn avances. Hij deed het niet goed, hij moest mij beter aanvoelen, hij moest mijn gedachten lezen, hij moest meer aan voorspel doen etc. Met de aanval op mijn partner hoefde ik niet naar mijn eigen onvermogen tot liefdevolle seks te kijken en alles wat dat behelsde. 

Gelukkig kwam in 2016 het inzicht dat ik seksueel op slot zat en dat als ik iets wilde veranderen ik daar zelf iets aan moest doen. En dat deed ik. Yoni healing, de-armouring, yoni de-armouring, tantra, zelfbeminningstraining, borstmassages en talloze boeken volgde. Want seks is voor mij een essentieel onderdeel van een liefdevolle relatie en een manier om tot zelfrealisatie te komen. Mijn liefde voor seksualiteit, mijn ervaring als ervaringsdeskundige en de-armouring therpeut en vijf jaar tantra practioner bij House Of Tantra neem ik mee om jullie te begeleiden op jullie pad.  


Thema's die naar voren kunnen komen

Iedereen is anders. En daarmee is ieder traject of iedere workshop anders. Ik stem me af op jullie gezamelijke verlangens en ervaringen. Thema's die daarin naar voren kunnen komen en wat jullie kunnen leren...

 • Ontdekken van wat het wezenlijke doel van seksualiteit is binnen jullie relatie
 • Welke belemmerende overtuigingen zorgen voor afscheiding van jezelf of de ander.
 • Versterken van jullie liefdesband ook zonder seksuele handelingen, back to basics!  
 • Authentiek communiceren van je seksuele verlangens en grenzen op microscopisch niveau 
 • Aanboren van oneindige eigen inpsiratie voor standjes, voelen en contact  
 • Erkennen, overbruggen en gebruiken van de verschillen tussen man en vrouw (polairiteit) 
 • Mindful vrijen en van elke vrijpartij en bewuste activiteit te maken die voor beiden goed voelt


Voor koppels die...

 • Seksueel van elkaar vervreemd zijn geraakt door carrière, gezin of persoonlijke issues
 • Vervallen in een dezelfde routine en meer diepgang willen
 • Elkaar opnieuw willen leren kennen op seksueel vlak
 • Een prima, oke of goed seksleven hebben, maar meer willen
 • Volledig zijn vastgelopen in sleur en weer tot elkaar willen komen
 • Samen willen verdiepen zonder naar een tantra training of workshop te moeten
Dit is niet voor koppels die...
 • Opzoek zijn naar seksuele technieken om beter te squirten  
 • Geen ruimte of tijd willen maken
 • Liever een quick fix willen
 • Bereidheid missen elkaar tegemoed te komen  
 • Opzoek zijn naar kinky oplossingen

Coachings Traject
Het coachingstraject is voor koppels die langdurige support willen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. Dat doen we via Zoom.  
 • 8 sessies via Zoom met schriftelijke terugkoppeling per e-mail
 • Wekelijkse huiswerkopdrachten
 • Gezamelijk app groep om al je vraag stellen
 • Investering: €1375,- 
Nieuwsgierig of dit iets voor jullie is?
 

1:1 Workshop + begeleiding
Deze workshop is voor koppels die een boost willen geven aan hun seksleven. 
 • Focussessie (Online Zoom); via een inquiry ontdekken jullie het doel van de seksualiteit én onderzoeken we via het SeksWiel de focus  (1,5 uur)
 • Bodywork (Locatie Amsterdam); yoni healing initiatie, moonpoint massage, vier elementen massage (3 uur)
 • Integratiecall (Online Zoom);  (1,5 uur)
 • Investering: €678,-
Nieuwsgierig of dit iets voor jullie is?
   

Wat anderen zeggen
C & H
"We zaten na 9 jaar relatie en 2 jonge kinderen in een sleur. Deze sleur merkten we al 2 jaar, en elke keer hadden we voorgenomen om zelf iets aan de sleur te gaan doen± samen dansen, meer tijd voor elkaar nemen etc. Maar we deden het gewoon niet, na een pittig gesprek met elkaar± een coach in armen nemen of we gaan uit elkaar. Hebben we besloten om opzoek te gaan naar iemand die ons kon begeleiden op een pad naar meer intimiteit, sexualiteit en verbinding. Mirjam heeft ons bewust gemaakt van de verschillen tussen man en vrouw, ze heeft ons tips en tools gegeven, mooie huiswerk opdrachten om samen mee aan de slag te gaan. Met haar open houding, oordeelloosheid en professionaliteit heeft ze ons echt uit de sleur gehaald. We hebben beide meer inzichten gekregen in onze blokkades en overtuigingen, we zijn nu meer open naar elkaar, we communiceren nu op een diepere laag, we hebben weer fijne intimiteit, verbinding en het seksleven stroomt ook weer lekker. Na 9 jaar ontdekken we elkaar opnieuw en daar zijn we Mirjam heel erg dankbaar voor. Geen scheiding maar een upgrade in onze relatie. Zij was de handleiding die we nodig hadden, waar we nu zelf mee aan de slag kunnen en zijn. Dank je wel lieve Mirjam. Ik raad je aan elk stel aan die in een relatie sleur, intimiteits en sexualiteits crisis zitten."


 

I & S
"Wat een mooie ervaring was deze reis naar meer verbinding met mijn partner.Het voelt misschien wat onwennig om de stap te zetten en een hulpvraag op dit gebied uit te zetten, maar ik kan het iedereen aanraden. Mirjam is een fantastische coach waarbij je je direct op je gemak voelt en je direct merkt dat ze enorm veel kennis heeft. Ze was de beste reisbegeleider die ik me kon wensen en kan iedereen deze reis aanbevelen."

S & I
"Voor een beter lijf ga je naar de sportschool, voor een beter gebit naar de tandarts en voor een juridische kwestie laat je je informeren door een jurist. Maar of je nu denkt volledig in sync te zijn met je partner op seksueel gebied, (geloof me, we gaven ons seksleven al minimaal een 8,5), of juist het gevoel hebt onoverbrugbaar van elkaar verwijderd te zijn, voor seksueel advies kan je naar... Mirjam... niet als seksuologe of psychologe, maar als coach kom je er bij Mirjam al snel achter wat je nog niet wist (en hé, je was al pretty awesome ?, toch?). Wat de reden is van een verschil in libido en hoe je elkaar toch in dit verschil kunt vinden. Dat de man niet primair op zoek is naar seks, maar naar verbinding en dit alleen weet te vragen/krijgen via seks. Dat het niet zo is dat de vrouw minder wil, ze heeft alleen meer tijd nodig om zich te realiseren dat ze het wil. Mijn grootste winst: dat mijn vrouw 'tussendoor' veel meer complimentjes maakt, een snelle (passievolle) zoen of een plagerige insinuatie, ze hoeft niet bang te zijn smiddags al verantwoordelijk te zijn voor mijn neergeslagen gevoel als het er savonds niet van komt. En ik, ik ben niet meer zo bang voor de nee en hoef niet meer zo op zoek naar erkenning. Het komt meer vanzelf..."


Wat jullie gaan ontdekken, ervaren en leren...

 • Belemmerende of beperkte ideeen over wat seks is of zou moeten zijn...
 • Het gevoel van geen tijd te hebben als gevolg van gezinssituatie en drukte
 • De meest belemmerende overtuigingen 'er is geen tijd'
 • Een mindset vanuit een cultuur die gericht is op oplossen én doen in plaats van voelen en verbinden
 • Een vol hoofd, te veel om te doen en geen ruimte om te voelen