Mijn boekentips voor méér sensualiteit & seksualiteit

Mijn boekentips voor méér sensualiteit en seksualiteit

Seksualiteit is een woord dat ik nu bijna dagelijks gebruik, ik deel nu zelfs sexy boekentips met jou. Als ik hierbij stilsta val ik bijna van mijn stoel, want ik was alles behalve seksueel, tijdens mijn tiener én twintiger jaren bestond dit deel van mij slechts in de marge. Ik was wel nieuwsgierig, wilde zoenen, wilde seks hebben, wilde het proberen. Maar eenmaal in een langere relatie nadat de vangst binnen was doofde mijn seksuele vuurtje in mij. Onbewust én zeker niet met opzet.

Mijn seksualiteit bloeide kortstondig op bij het ontmoeten van een aantrekkelijke man, maar op de achtergrond was het een natuurlijk deel van me dat ik onderdrukt had, dat ik had weggestopt én waar experimenteren, ontdekken, leren niet thuis hoorden. Logisch als ik terugkijk naar waar ik vandaan kom, naar de cultuur, naar de educatie...

Binnen het gezin waar ik opgroeide leek geen plaats voor seksualiteit. Ik heb tijdens mijn opvoeding duizenden aanwijzingen gehad van mijn vader én moeder die mij lieten zien dat als ik NIET SEKSUEEL was ik LIEFDE waardig was. De voorbeelden die ik heb stammen uit een tijd dat ik al wat ouder was, maar het kan niet anders dan dat er tal val voorbeelden zijn tussen 0 - 7 die tot de onderdrukking van mijn seksualiteit. 

 • mijn moeder haar handen voor mijn ogen deed tijdens zoenscenes in GTST
 • seksuele scenes in 'Diamant' of 'Vrouwenvleugel' werden voorzien van commentaar
 • ik heb geen herinneringen van affectie tussen mijn vader en mijn moeder
 • ik heb geen seksuele voorlichting gehad van mijn ouders (of ik kan het me niet herinneren)
 • op school lag de focus op 'gebruik een condoom' én 'wordt niet zwanger' of 'kijk uit voor soa's'
In de literatuur lees je voorbeelden als correcties op seksueel gedrag op een manier die kinderen beschamen, of de verzorging van je baby die achter gesloten deuren plaatsvindt omdat tepels in de ogen van de maatschappij vies, gevaarlijk niet gepast zijn, of baby lichaampjes die bedekt moeten worden met in ieder geval een luier, of opwinding die er niet mag zijn én waarvan je al helemaal niet mag genieten... Kinderen volgen gewoon wat lekker is, op een jonge leeftijd heeft dat nog niets met seks te maken zoals wij dat kennen. 

Dit is géén verwijt aan mijn moeder, noch aan mijn leraren, noch aan mijn opvoeding. Mijn moeder mijn primaire opvoeder, is net als ik opgegroeid in een cultuur waarin de seksuele vrouwen niet volledig sociaal geacepteerd is én hetzelfde geldt voor haar moeder. Seks had je gewoon als je babies wilde krijgen of deed je om 'de man' tevreden te stellen. In de tijd van mijn oma, mocht je wel mooi zijn, maar niet sexy. En in de tijd van mijn moeder mocht je misschien wel sexy zijn, maar mocht je niet kenbaar maken dat je seks wilde.

Seks had je wel, maar daar praatte je gewoon niet over met anderen. 


Alle kinderen, jij en ik zijn daar geen uitzondering op, ontwikkelen een overlevingstrategie door niet geoorloofde gedachten, emoties, talenten, bekwaamheden te ontkennen. Lichaamstaboes, seksualteit én verboden emoties (boosheid of razernij) zijn daar geregeld een onderdeel van. Doordat we natuurlijke delen van onszelf ontekken verbannen we alles wat niet geoorloofd is naar de krochten van ons onderbewutse. Zo creeren we zonder dat te weten een VERLOREN ZELF én bedekken we deze met overtuigingen én een persoonlijkheid die anderen op afstand houdt met overtuigingen als "Seks is niet belangrijk, als er maar liefde is." Of "Seks is vies."   En die overtuigingen hebben we vaak niet bewust gekozen.

Deze boeken hebben mij geinspireerd, aangemoedigd, wegwijs gemaakt om mijn verloren zelf als het gaat om seksualiteit weer naar mijn bewustzijn te brengen. 

Mijn boekentips 
Dit zijn de boeken die mij super veel hebben gebracht én deel ik heel graag met je én een leuk bijkomend voordeel van lezen las ik op Holistik. Na 6 minuten verlaagt het je hartslag en spierspanning én vermindert het stress.  

 • Sex For One - Betty Dodson
  Dit boek is voor iedereen die illusies over het masturberen wil doorprikken. Het is geschreven voor singles én voor vrouwen in een relatie. Wat het voor mij deed? Ik besefte me na dit boek dat partnerseks de norm is (zelfs na al die tantra trainingen én self pleasrue sessie) én ik de ultieme liefdesaffaire met mezelf nog veeeeeeeeeel meer vorm kon geven dan ik op dat moment deed. Dat is niet perse makkelijk en soms hard werken maar wel de moeite waard. 
  Bestel het boek
 • Pussy Regena Thomashauer
  Dit is een must read, ik bestelde het én was sceptisch ik dacht "Misschien te Amerikaans, wat een overdreven vrouw, wat een overdreven titel, ik weet het wel." maar na 10 blz was ik om én besefte ik hoe ik belangrijk mijn pussy echt is én was ik mega geinspireerd om haar "10 ways of the courtesan" te proberen, waaronder 'flirten als een spirituele practice'. Dit boek maakte me mega blijf. 
  Bestel het boek
 • Come As you Are - Emily Nagoski
  Dit boek leerde me alles over libido, verlangen, opwinding én het gaf me vooral toestemming om nog meer mezelf te zijn in mijn seksleven. Na dit boek werd me duidelijk dat seksualiteit altijd wordt bezien door de lens van de man. De man met veelal een autonoom verlangen voor seks, terwijl de vrouw veel vaker responsief is én niet gelijk staat te springen. Dat was zo'n opluchting voor mij, er is niets mis met mij. Ik heb zin om zin in seks te hebben was mijn motto. Bestel het boek
 • Sexual Practices of Quodoushka - Amara Charles
  Dit was een van de eerdere boeken die ik las en gaf me een meer Sjamanistische kijk op seksualiteit. Dit opende mijn mindvoor alles wat er mogelijk is op het gebeid van seksualiteit én dat seks ZOVEEEL MEER IS dan ik zelf ooit had kunnen bedenken. Het kopstuk van dit boek vond ik toch wel de 9 verschillende vaginatypes én bijbehorende kwaliteiten. Ineens was het logisch waarom ik niet kon klaarkomen van penetratie alleen. Mijn anatomie onderstuende dit niet. Bestel het boek
 • Seksuele geheimen van de vrouw - Mantak Chia
  Dit boek is een heel mooi basis boek voor vrouwen die zelf aan de slag willen met de ontwikkeling van hun seksualiteit. Er staan tegekke oefeningen in die ik nog steeds dagelijks toepas zoals de borstmassage of de micro kosmische kringloop én de ovarium ademhaling die recentelijk weer onder mijn aandacht gekomen om mijn menstruatiepijn te verlichten. Bestel het boek 
 • Slow Sex - Dianna Richardson
  OMG! Dit boek heeft voor mij heel veel in beweging gezet. Na een aantal jaar op het Tantra & Sexual Healing pad dacht ik dat ik wist wat slow sex  (ik noem dit Yin Seks) was, maar na het lezen van dit boek is dat compleet veranderd. Bestel het boek

Dit waren mijn boekentips, ik hoop dat ze voor jou nog veel meer doen dan voor mij en deze je helpen je onderdrukte VERLOREN ZELF weer terug te vinden, te voeden, te omarmen. En ik zou het heel tof vinden om te horen wat je van deze tips vondt. 

 
  Mirjam     05-05-2020 10:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.