Wat is de-armouring

Veel mensen vragen aan mij, ‘goh Mirjam wat is dat nu eigenlijk de-armouring?’ In de korte versie omschrijf ik het als een combinatie van massage en drukpunten om het lichaam blokkadevrij(er) te maken. Vandaag wil ik mijn uitgebreidere versie van wat ‘armour’ en ‘de-armouring’ voor mij is met jullie delen.

Wat is armour?
Om een beter begrip van de-armouring te krijgen, wil ik eerst uitleggen wat er met  ‘armour’ bedoeld wordt. Sommigen verwarren armour met amour. Het eerste is letterlijk vertaald ‘harnas’ en het tweede ‘liefde’. Ieder mens heeft armour in het lichaam. Dit doet zich voor in de vorm van spanning in de spieren, het spierweefsel en nestelt in je energetisch lichaam. Steeds wanneer we onder stress staan, komt er spanning op ons lichaam zodat in levensbedreigende situaties onze fight, flight of freeze modus geactiveerd kan worden. So far so good! MAAR…wanneer ons lichaam verkramp blijft, ook al is de stressvolle situatie voorbij, kan er armour ontstaan. 

Wat zijn mogelijke oorzaken?
Ons ‘harnas’ is dus een verdedigingsmechanisme van het lichaam om te overleven in bepaalde situaties. Dit wordt geactiveerd door de volgende twee gebeurtenissen. Ten eerste wordt ons verdedigingsmechanisme geactiveerd om potentiële explosieve emoties te onderdrukken. Soms sta je op ‘ontploffen’ of priemen de tranen achter je ogen, maar slik je het in. Je voelt je niet veilig of je vindt het ongepast om de emoties te laten gaan. De energie die is vrijgemaakt gebrui je in feite niet. 

De tweede oorzaak is de emotionele afhankelijkheid (hier gaat het bijvoorbeeld om acceptatie en liefde) de we ervaren. Die afhankelijkheid begint bij je ouders en maakt later plaats voor leraren, klasgenoten, vrienden, je partner, collega’s of je werkgever. Het maakt dat we ons op een bepaalde manier gaan gedragen. We stellen ons dominant, onderdanig, koppig, teruggetrokken, lacherig etc. op om geaccepteerd en/of geliefd te worden door de personen van wie we als overzadigbare babies, peuters en kleuters afhankelijk zijn.. 
 
“Armour is elke blokkade in het lichaam die ervoor zorgt dat je minder verbinding ervaart met je lichaam, of die je minder sensitief maakt en effect heeft op je seksleven.” Susanne Rousgaard


Armour in de praktijk
Je zou kunnen zeggen dat armour zich in het lichaam ophoopt door bijvoorbeeld jeugdtrauma, dagelijkse stress, het ondergaan van emotionele gebeurtenissen, angsten, pijnlijke ervaringen in het leven, emotionele wonden uit voorbijgaande seksuele relaties, karmische pijn etc. Je kunt armour zien als je (pijn)lichaam dat allerlei onverwerkte, onuitgesproken zaken, emoties, trauma of pijn vasthoudt. Als je armour hebt, voel je dat meestal niet, maar het beïnvloedt je wel. Het is de optelsom van alle woorden die je hebt ingeslikt, alle woede die je hebt opgekropt, alle keren dat je jezelf ten onrechte hebt weggecijferd.

De effecten van armour
Is ‘armour’ erg? Ja en nee. Iedereen heeft armour en je kunt er oud mee worden. Je bent wie je nu bent en staat waar je nu in het leven staat door die armour. MAAR soms zijn de schroefjes van het jezelf aanpassen te strak aangedraaid en doe je niet meer de dingen die jij wilt doen. Zonder armour is je leven voller, je lichaam gevoeliger, je levenslust en kan je seksuele energie stromen. Je kunt je letterlijk en figuurlijk vrijer bewegen en meer jezelf zelf zijn. 

Als de stresvolle situaties zich op blijven stapelen en je jouw emoties in de ‘doofpot’ stoppen en je geen manier kunt vinden op de stress te ontladen kan armour op lange termijn kan armour schadelijk zijn.  De brei van lichamelijke, emotionele en energetische verkramping kan zich uiteindelijk manifesteren in ziekte, een pijnlijk en vermoeid lichaam, een gebrek aan vitaliteit of de wil om te leven, depressie. 
 
“De armouring is literally helping the body release contracted tissue and to release the emotion which is held within.” De’an Matuka


Wat is de-armouring?
De armouring is voor mij een hulpmiddel/methode om het lichaam te ontspannen en te openen. Zodat opgeslagen pijn, spanning, blokkades of emotioneel trauma op een liefdevolle en veilige vrij kunnen komen. Je lichaam wordt door de aanraking ‘wakker’ gemaakt, die aanrakingen helpen vastgezette energie te uiten en oude wonden te integreren in je bewustzijn. Daardoor wordt je weer zacht, soepel voel je je lichaam weer stromen en voel je je vitaler en levendiger. Denk bijvoorbeeld aan de kracht en het vermogen om ‘nee’ te zeggen tegen die dingen die je niet wilt of ‘ja’ tegen wat je wel wilt. De-armouring is als de jaarlijkse lenteschoonmaak die je van tijd tot tijd kunt laten doen of zelf kunt doen als het gaat om de-armouring van je intieme delen. Mijn E-book Yoni Healing t.w.v.m €37,- kun je gratis downloaden.

De effecten voor mij persoonlijk
Na mijn eerste yoni-healing bij Annemieke Barnhoorn zei een stemmetje in mijn hoofd “Dit wil ik ook doen”. En gek genoeg zei Annemieke na de sessie zonder dat ik er specifiek om vroeg “Ik zie jou dit ook wel doen”. Die uitspraak van Annemieke  en dat stemmetje nam ik niet al te serieus, maar het zaadje was wel gepland. Een jaar later deed ik mijn eerste de-armouring training op Ibiza bij Susanne Rousgaard, De’an Matuk en Sanna Sannita. De training en alles wat daarna volgde heeft mijn leven 180 graden veranderd. In verschillende opzichten. Ik ben verliefd geworden op het vak, gefascineerd door de taal van het lichaam en ben zelf mijn eigen praktijk begonnen.

De effecten van een de-armouring sessie voor mij:

  • Direct na een sessie voel ik alles in mijn lichaam stromen
  • De verbinding met mijn lichaam is sterker gemaakt
  • Ik voel me lichter, alsof er een last van mijn schouders is gevallen. 
  • Grenzen kan ik beter herkennen en durf ik aan te geven
  • Mijn seksuele/levensenergie is vrijker gaan stromen
  • Meer liefde voor mezelf doordat ik meer handel vanuit mijn centrum
  • Me vrijer, blijer en gelukkiger voelen

Geen één op één de-armouring
Op dit moment geef ik geen losse één op één de-armouring of yoni healing sessie, maar begeleid ik vrouwen via mijn coach én doe programma Pleasure Wise naar méér plezier in de slaapkamer én daarbuiten. Your Pleasure is Medicine.

 
      11-12-2018 22:19     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Erna -  04-11-2019

Vorige week een yonihealing bij Annemieke gehad. Heel bijzonder en wil hier misschien ook wat mee gaan doen. Dus ik ben aan het onderzoeken wat er allemaal al is. Kom ik bij jouw blog en kom ik daar de naam van Annemieke tegen, hoe bijzonder is dat dan weer.

 Nienke -  14-06-2019

Mooi mooierd, dank je wel voor het delen ❤️