DIY Yoni De-Armouring  

De 5 fasen naar healing

Er valt veel te zeggen over Yoni De-Armouring, daarom heb ik een praktische gids Heal Your Yoni geschreven, maar de magie zit hem vooral in het creeren van ervaringen. Niet één, maar talloze ervaringen. Hoewel ik geloof dat jou lichaam precies weet wat het moet doen in een yoni de-armouring, kan ik me voorstellen dat het fijn is om wat handvatten te hebben voor je start. Een beginnetje. Daarom deel ik in dit blog de vijf fasen van de Yoni De-Armouring (deze staan uitvoerig omschreven in Heal Your Yoni) zodat jij die als kapstok kunt gebruiken voor jou Yoni Healing Journey om zo de verbinding met jouw vrouwelijkheid en seksualiteit te herstellen, verdiepen en voeden. Hoe mooi zou het zijn om dat stevig te verankeren in onszelf, onze relatie(s) en de maatschappij, jouw Eden?!


Klein Woordenboekje 

Zal ik beginnen met het geven van wat helderheid en in ieder geval de basisbegrippen uitleggen? Dan heeft je hoofd in ieder geval een idee, de invulling daarvan komt met ervaring. :-) 

Armour - Armour is het residu van emotionele of traumatische ervaringen die niet volledig zijn gevoeld, ervaren of geïntegreerd. In plaats daarvan zijn ze opgeslagen in ons fysieke en energetische lichaam, in de vorm van spanning, stijfheid, trauma, stagnatie, emoties en overtuigingen. Je zou het kunnen zien als gestagneerde levensenergie. 
Yoni - Sanskriet voor de optelsom van de vulva (alles aan de buitenkant van je geslachtsdeel) en vagina (de inwendige geslachtsorganen); yoni betekent 'bron'.
De-Armouring - lichaamsgerichte methodiek (bodywork) om door middel van aanraking, beweging, ademhaling en geluid het lichaam vrij te maken van pijn of gevoelloosheid en zo de gestagneerde energie weer om te zetten in vrij stromende levensenergie.
Yoni De-Armouring - bodywork die zich richt op het vrijmaken van blokkades rond én in de yoni. 


Fasen Yoni De-Armouring

Nu weet je wat yoni de-armouring is én is het fijn om wat handvatten te hebben om dit op een veilige en verantwoorde manier te doen. Laat ik beginnen bij te zeggen wanneer je het beter niet of onder begeleiding kunt doen:
  • je in de eerst drie maanden van je zwangerschap zit
  • epilepsie of epileptische aanvaullen hebt
  • psychotische aanvallen hebt of nog niet gegrond bent na je laatste aanval
  • seksueel misbruik hebt meegemaakt en daar nog nooit hulp voor hebt gezocht
  • het gevoel het dat dit om een of andere reden een gevaar zou kunnen opleveren voor je welzijn
In alle ander gevallen kun je beginnen met jouw heilige, transformerende, helende, fantastische Yoni Healing ritueel. 

Fase 1: Voorbereiding en veiligheid 
Neem de tijd om je handen te wassen, je nagels eventueel kort te maken, zorg dat je alle benodigdheden in handbereik hebt (denk aan kokosolie, healing toy, glas water, notitieboekje zoat je jouw inzichten van na je yoni de-armouring kunt opschrijven. Creeer een fijn, veilige en comfortabele sfeer voor jezelf.  Doe eventuele ramen dicht, zorg voor een fijn muziekje. Je wil je veilig én vrij voelen om geluid te maken. 

Fase 2: Ontspannen en activeren
De meesten van ons zitten het grootste gedeelte van de dag achter een scherm, of anders ben je op andere manieren aan het regelen en coordineren, het huishouden aan het runnen. Dat zorgt dat je veel hoofdenergie hebt én minder aanwezig bent in je lichaam. Wil je dat je Yoni De-Armouring een healing wordt? Zorg dat dat je eerst uit je hoofd in je lichaam komt. Dans, shake of zing om te zakken en begin jezelf van top tot teen te masseren eindigend bij je yoni. 

Fase 3: Verbinden en armour vinden
Als je ontspannen bent én er energie in je lichaam zit,  kun je opzoek gaan naar pijnlijke of gevoelloze plekjes (armour). Gewoon je vinger ergens neerzetten en naar die plek toeademen. Het enige wat je nu hoeft te doen is te voelen hoe het voelt vanuit de kant van het weefsel dat wordt aangeraakt en met je vinger liefdevolle aandacht te sturen naar die specifieke plek.  

Fase 4: Releasen
Releasen gebeurt eigenlijk vanzelf als je vanuit een liefdevolle houding (vanuit bijvoorbeeld het archetype The Great Mother) je met je armour verbindt én je impulsen volgt. Hoe lang daarvoor nodig? Dat bepaalt je lichaam. Soms komt de release binnen een paar ademahlingen, soms na 10 minuten en andere keren mag je er een aantal keer naartoe terugkeren. De release zelf gebeurt in de vorm van emoties, sensaties of herinneringen die vrijkomen (één van deze of een combinatie). Het ene is niet beter dan het ander. 

Fase 5: Rust en integratie
Dit is net als de Shavasana van de yoga. Je hoeft dan eventjes helemaal niets, behalve te rusten en eventuele oprispingen van je criticus 'deed ik het wel goed? had er niet meer moeten gebeuren?' liefdevol te re-directen naar je ademhaling om weer te verdwijnen in de stilte tussen de noten door. Daar laadt je van op. Doe dit zo'n 10 a 15 minuten en geef je eventjes helemaal over. Eventueel kun je na die 10 a 15 minuten je inzichten opschrijven. 

Ik wens je veel moois op dit vrouwelijke pad en mocht je er dieper in willen duiken? Check dan mijn E-guide Heal Your Yoni in de shop of vraag naar de mogelijkheden voor een Yoni Initiatie. 

Be warm,
Mirjam 

 

      12-07-2021 11:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.