Vijf Boekentips voor Yin Seks Nieuwsgierigen

Yin Seksualiteit is seksualiteit gericht op het vrouwenlichaam, haar manier van opwinding én de manier hoe haar yin energie stroomt. De mannelijke partner support haar in haar pleasure zodat beiden kunnen genieten van een duurzame seksuele verbinding en goddelijk de liefde kunnen bedrijven. Tijdens Yin Seks stop je met doen en worden jullie je hyper gewaar van de sensaties in jullie lichamen en laat je 'seks jouw doen' in plaats van andersom. 

Waarom Yin Seks, mijn verhaal
Mijn persoonlijk onderzoek naar Yin Seks kreeg twee jaar geleden concretere vormen toen ik me door het lezen van Slow Sex van Dianne Richardson realiseerde dat ook op mijn tantra pad zowel persoonlijk als in training de seksualiteit vooral gericht is op doen, frictie, het creeren van vuur. Dat is niet perse slecht of verkeerd, maar voor mijn vrouwenlichaam niet duurzaam als dat de enige manier is. In het begin van een nieuwe ontmoeting kan ik super seksueel zijn en lijkt het alsof ik een mag libido heb. Maar dat blijft niet zo, die verdwijnt vroeg of laat als mijn coole yin wateren niet volledig worden ontmoet en wordt seks een sleur, een moetje, onbevredigend. En dat wil ik wel, want seks gaat voor mij niet om seks, maar om heelwording, bewustzijnsgroei en het delen van de overstijgende liefde.  


Boek 1: Slow Sex - The Path to Fulfilling and Sustainable Sexuality
Door: Dianne Richardson

Dit is een prachtig boek waarin de seksuele kracht van Slow Sex wordt omschreven en wat je kunt doen om daar te komen. Slow Sex gaf mij een compleet nieuw concept van seksualiteit, eentje waarvan mijn lichaam wist dat het bestond, maar waar ik mezelf nog niet de toestemming voor had gegeven om dit te voelen. Alles veranderde hierdoor. Ik snapte ineens waar 'geen zin in seks en mijn lage libido' vandaan kwamen. Het boek gaf me praktische handvatten om te swithen naar een andere vorm van seksualiteit, dat wat ik nu yin seks noem. 
Te koop via bol.com*


Boek 2: De zeven sluiers - ontsluieren in liefde en relaties
Door Reinoud Eleveld & Isabel Timmers

De zeven sluiers is een dun en ontzettend waardvol boekje die ons leert verschillende intimiteitsstappen te nemen in plaats van gelijk te vrijen. Dit Taoistische ritueel houdt rekening met de energetische bescherming (de sluiers) de we hebben om onszelf te beschermen tegen de wereld, de ander én om bij onszelf te voelen wat klopt. Misschien wil je wel iemand leren kennen door te praten en leidt dit tot een eerste kus (tweede sluier) maar voel je niet dat je tot 'echte' seks (de zevende sluier) wilt overgaan.Ik ben super enthousiast over dit Taoistische Ritueel die helemaal past binnen de yin seksualiteit en een stap voor stap kader biedt om met je nieuwe geliefde of bestaande partner te doen. De eerst sluier (het aanraken van gezicht + handen) start je met volle maan en duurt tot de nieuwe volle maan, tot aan de fysieke penetratie met ejaculatie (zevende sluier). Leuk en leerzaam. 
Te koop via bol.com*

Boek 3: Liefhebben - de weg van seks naar liefde

Door: Barry Long

Barry Long is een Australische spirituele leraaar en de leermeester van Dianne Richardson (de acteur van Slow Sex). Ik las dit boekje in één ruk uit en kon niet stoppen om erin te bladeren, het te herlezen en nog eens te herlezen. Ik vond zoveel herkenning in zijn woorden. Barry Long heeft dit boek geschreven voor geliefden niet voor therapeuten of coaches en het is een resultaat van zijn eigen onderzoek die voor mij veel overeenkomsten toont wat ik heb geleerd in Tantra. Hij is van mening dat de man dienstbaar moet zijn aan de vrouw, zijn penis mag leren beheersen (lust) en de wijsheid van de lingam mag laten spreken door eerst spanning te absorberen zodat hij vervolgens de goddelijke energie in haar baarmoeder kan opwekken. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen en kan me voorstellen dat iedere vrouw na het lezen van dit boek denkt 'ja' dit wil ik, maar ook dat het menig man tegen de borst stuit omdat hij een 180graden draai moet maken en zijn seks in dienst moet stellen van de Liefde. Dit boekje is voor mij echt een Yin Seks Bijbel. 
Te koop via bol.com*


Boek 4: Kunyaza - The Secret to Female Pleasure
Door: Habeeb Akande   

Kunyaza is een liefdestechniek uit Rwanda die vooral gericht is op clitoraal plezier door de penis van de man bij de  vrouw. Super boeiend om te zien hoe andere culturen omgaan met seksualiteit. Een heerlijk boek die jullie allerlei ideeen kan geven over hoe je de vrouw kunt plezieren met de penis en de clitoris.. De snelheid en de druk waarmee deze liefdestechniek gepaard gaan en de focus op de clitoris is voor mij persoonlijk niet helemaal yin proof (maar dat is voor iedereen anders and that's totally up to you), maar de focus op het vrouwelijke plezier is dat zeker wel. Als het vrouwelijke vervuld en vol is, stroomt ze over en heeft ze te geven. 
Te koop via Amazon

Boek 5: Sexual Teachings of the White Tigress - Secrets of the Female Taoist Masters
Door: Hsi Lai

Een fantastisch boek over een lineage van vrouwen die de taoistische geheimen kende om levensenergie te onttrekken uit de lingam van de man ten behoeve van hun eigen vitaliteit en jeugdigheid. Als ik het boek mag geloven zien deze vrouwen er zeker 10 jaar jonger uit dan hun eigenlijke leeftijd. Het boek staat vol mooie oefeningen en technieken om te leren je seksuele energie te cultiveren en jong te blijven. Dit boek heeft me geinspireerd om verder te kijken dan alleen de fysieke penetratie. Dat de nectar (bliss) niet alleen komt vanuit de yoni, maar vanaf hoger gelegen centra in het lichaam. De keel.  
Te koop via bol.com*

Bonus Boek: Gratis E-guide Je Seksleven in Balans
Door: Mirjam Ravensbergen 

Dit is een overzichtelijke e-guide waarin je leert over de yin en yang energien, hoe dit er in seks uit kan zien en hoe je deze weer in balans kunt brengen. 28 pagina's PDF
Download gratis Je Seksleven in balans*Als je dit boek via deze link koopt, ontvang ik een kleine provisie en steun je mij. 
 
      10-06-2022 10:08     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Wim Elings -  13-07-2022

Mooie lijstje Mirjam! Ik heb ze nog niet allemaal gelezen. Dank! Liefs, Wim